ForSea Ferries. Waves Restaurang Aurora

(2031 Reviews)
ForSea Helsingborg, Knutpunkten, Helsingborg, 252 78
International, Nordic, European

Average

Main course: SEK 220
Food spend: SEK 370

Opening hours

Monday-Saturday 12.00-22.30 Sunday 12.00-19.30

Restaurant description

På ForSea Ferries Waves Restaurang Aurora i Helsingborg avnjuts havsinspirerad mat som går i en eklektiskt nordisk tappning med europeiska inslag. Här erbjuds en härlig upplevelse på vattnet med vackra utsikter över sundet.

Den säsongsanpassade menyn och vinlistan på ForSea Ferries Waves Restaurang Aurora i Skåne är varierad och mångsidig. Till förrätt kan du exempelvis bli serverad ett fräscht alternativ såsom skaldjurspannacotta toppad med stenbitsrom. Sedan kan man med fördel hugga in på en enbärsmarinerad vildsvinsinnerfilé med murkelsås, eller saltas kummel med saffransdoftande hummersås.

Maten paras perfekt med valen på den gedigna vinlistan. Ett kallt glas Riesling från Frankrike rekommenderas till fisk och kyckling, och lutar man mer åt bubblor finns ett antal champagnesorter. Lämna även plats för något sött, där äppelkaka med vaniljsås eller utvalda ostar är svenska favoriter som aldrig gör en besviken.

Avnjut måltiden inhyst på en mysig båt med havsutsikt, då ForSea Ferries Waves Restaurang Aurora avgår från Knutpunkten mitt i Helsingborg. Restaurangen är endast två minuters promenad från Helsingborgs färjeterminal.

Customer reviews for ForSea Ferries. Waves Restaurang Aurora
4.3
(based on 2031 reviews)

97%
of diners recommend this restaurant

  • Food
  • Drinks
  • Ambience
  • Service
  • Value
  • Location

Recommended for

  • afternoon tea (133)
  • al fresco (18)
  • breakfast (95)
  • business (486)
  • child friendly (333)
  • dinner (1573)
  • entertainment (64)
  • large parties (874)
  • lunch (1120)
  • luxury (119)
  • private dining (1353)
  • romantic (412)
  • trendy (122)
  • value (1209)
  • views (1613)
  • By Kristina T from Varberg
    25 July 2020

    Prisvärt, mycket bra mat, trevlig personal

  • By Bengt J from Helsingborg
    20 July 2020

    Bb

  • By Tomi A from Göteborg
    16 July 2020

    Mycket bra lunch och trevlig personal. Tack, vi återkommer gärna

  • By Michael B from Hamburg
    15 July 2020

    Die Buchung hat perfekt geklappt! Wir bekamen einen tollen Tisch direkt am Fenster mit Blick auf den Sund. Die Bedienung war sehr freundlich und das Essen ausgezeichnet. Bei insgesamt drei Rundreisen kann man in aller Ruhe genießen. Alternativ zum Buffet kann a la Carte bestellt werden, nicht ganz günstig ist das Menü, aber sehr lecker! Begleitende Weine werden zu Gastro üblichen Preise angeboten, Auswahl und Qualität sind in Ordnung. Alles in allem eine ausgezeichnete Alternative zum Essen an Land!

  • By Henrik F from Helsingborg
    11 March 2020

    God mat och med serveringspersonal, som var både rask och mycket vänliga!

  • By Inga-lill H from Helsingborg
    7 March 2020

    Hej! Vi var fem personer som turade i lördags kl 19. De andra tog Kalv och jag tog Kryssningsmenyn. Förrätten god, skar en bit Oxfilé, doppade köttbiten i Bean. Herregud tänkte jag - Nej, detta kan inte vara sant! Det var såååå SALT - Usch Det smakade riktigt ILLA! Vår servitör kom förbi och frågade om allt var till belåtenhet, jag lät honom smaka + två av mina vänner, smakade oxå! Han bara tog ut Tallriken och frågade om jag ville ha Kalv, ja tack. Det var ju en annan sås. Jag har aldrig ätit något så ÄCKLIGT - Någonsin! Jag har Turat åtskilliga ggr men aldrig ätit en så urusel Huvudrätt! Jag funderar väldigt mkt över denna Bernaisen!

  • By Bengt G from Helsingborg
    5 March 2020

    Mycket effektivt och trevligt omhändertagande

  • By Ingegerd W from Lomma
    29 February 2020

    Trevligt, god mat och bra service

  • By Christet J from Örkelljunga
    28 February 2020

    Perfekt allting

  • By Christer H from Helsingborg
    28 February 2020

    En mycket trevlig kväll

Restaurant Location Map
ForSea Ferries. Waves Restaurang Aurora
ForSea Helsingborg, Knutpunkten, Helsingborg, 252 78

Similar Restaurants

  1. ForSea Ferries. Lat56 Bistrobar Hamlet
    0m
    ForSea Ferries. Lat56 Bistrobar Hamlet
  2. Tokyo15

    Tokyo15

    Sushi
    (11 Reviews)
    733m
    Tokyo15