Guide MICHELIN 2020

Operakällarens Matsal

(67 Reviews)
Karl XII:S torg, Stockholm, 111 86
Modern European, Nordic, Swedish
A la carte menu

Top offer

Julbord på Operakällarens Matsal Från 1250kr per person

Lunch vardag 1000kr per person och Lunch helg & Middag 1250kr per person för mer info se bifogad pdf meny

Opening hours

Tisdag - Lördag: 18:00 - 01:00

Restaurant description

Operakällarens Matsal ligger belägen i kulturminnesmärkta restauranglokaler med originalinteriör från 1895. Med modernisering är Operakällaren idag en modern stjärnkrog av hög klass.

Operakällarens Matsal serverar internationell ”Haute Cuisine” signerat köksmästare Stefano Catenacci. Catenacci är även är utsedd till hovtraktör och har många av Sveriges viktigaste middagar på sin meritlista, såsom Kronprinsessan Victorias och Prinsessans Madeleines bröllopsmiddagar, samt Kung Carl XVI Gustafs 70-årsmiddag. Stefano Catenacci beskriver själv sin matlagning som traditionell med en modern fräschör.

Operakällarens Matsal har en av Nordeuropas största vinkällare och fokus ligger på toppviner från klassiska vinregioner i Europa. Dessutom finns ett brett spritutbud, bland annat med snapsen Stenborgare som har anor från 1700-talet.

Utöver en stjärna i Guide Michelin har de även 5 röda bestick i samma Guide. Operakällarens Matsal är även som ensam restaurang i Sverige medlem ”Les Grandes Tables du Monde/Tradition & Qualité” – en sammanslutning av världens förnämsta restauranger.

Närmaste tunnelbana till Operakällarens Matsal är Kungsträdgården, där bussar även avgår.

Dishes displayed on a la carte menus are representative of the type of food available at the restaurant.

Customer reviews for Operakällarens Matsal
4.8
(based on 67 reviews)

99%
of diners recommend this restaurant

  • Food
  • Drinks
  • Ambience
  • Service
  • Value
  • Location

Recommended for

  • al fresco (1)
  • breakfast (1)
  • business (25)
  • child friendly (1)
  • dinner (59)
  • large parties (10)
  • lunch (6)
  • luxury (59)
  • private dining (31)
  • romantic (30)
  • trendy (4)
  • value (7)
  • views (15)
  • By Katrin H from Stockholm
    26 October 2019

    Härlig helhetsupplevelse mat och miljö!

  • By Lars B from Stockholm
    4 October 2019

    Fantastiskt!

  • By Fred B from Stockholm
    25 September 2019

    Vi åt sju rätters meny, men med alla tilltugg och förrätter så var det nästan dubbelt antal rätter. Allt var av yppersta kvalitet. Oerhört vackert upplagt och serverat med precision. Fantasifullt och väldigt smakligt rakt igenom. Miljön är traditionell men maten i modern tappning.

  • By Inger Theresia N from JOHANNESHOV
    23 August 2019

    Fantastiskt god och vacker mat. Förnämlig service.

  • By Carl-magnus B from Stockholm
    21 August 2019

    Operakällaren bjöd på en fantastisk 3-rätters middag med mycket balanserade drycker och smaker som verkligen håller hög klass. Personalen visar väldigt hög servicekänsla och delar gärna med sig av historia bakom både mat och dryck. Vi kommer definitivt tillbaka.

  • By Gunnar A from Sundsvall
    6 July 2019

    Perfekt service, kunnig personal. Kanske skulle ha varit mer mat på varje rätt i sjurättersmenyn.

  • By Anne T from Söderköping
    5 July 2019

    Allt är fantastiskt. Jag återkommer Bästa restaurang jag besökt.

  • By Stefan L from stockholm
    13 June 2019

    hej, En underbar matsal med förstklassigt bemötande och service, även fast vår servitris tittade åt ett annat håll när hon presenterade maten??. Maten alldeles förträfflig. Vinlistan likaså mycket bra men saknar viner i mellanprisklass med bra producenter. Ostvagnen var lite saggig och portvinsutbudet skralt, där kan man förvänta sig mer. En av toaletterna fult med vatten på golvet och kändes ofräscht.

  • By Åsa S from New York
    12 June 2019

    Upplevelsen var exceptionellt positiv både vad det gäller mat och service. Rekommenderas varmt för klassisk vacker Stockholms miljö men med nya kreativa rätter och generös tid att njuta av allt. Även god plats mellan borden och behaglig ljudnivå.

  • By Mikael M from Sollentuna
    5 June 2019

    Mycket nöjd med den professionella personalen och deras bemötande. Maten smakade utsökt (naturligtvis) och vi kommer mer än gärna tillbaka.

Restaurant Location Map
Operakällarens Matsal
Karl XII:S torg, Stockholm, 111 86

Available offers

  • Julbord på Operakällarens Matsal Från 1250kr per person

Similar Restaurants

  1. Svinet

    Svinet

    Steaks & Grills
    (27 Reviews)
    667m
    Svinet
  2. Mälardrottningen Hotell & Restaurang
    830m
    Mälardrottningen Hotell & Restaurang
  3. Scandic No 53

    Scandic No 53

    Swedish
    (6 Reviews)
    869m
    Scandic No 53
  4. Melt Bar & restaurant

    Melt Bar & restaurant

    American
    (2 Reviews)
    885m
    Melt Bar & restaurant
  5. Frippe-Dramatens bakficka

    Frippe-Dramatens bakficka

    Swedish
    (8 Reviews)
    508m
    Frippe-Dramatens bakficka