map placeholder

Båten Umeå

Katamarankajen, 903 33, Umeå

((((* International
  •  - Västerbotten
  •  - Västerbotten
Average
Main course: 175kr
Food spend: 0kr
Opening hours
Måndag-Söndag 16:00-02:00

Härlig miljö, trevlig o avslappnad miljö! Mycket bra service personal:)!

Carina 24 July 2016
from Umeå

View all 26 reviews

I hamnen alldeles intill Designhögskolan ligger den ståtliga Båten, ett Västerbottniskt Karibien för den som vill upptäcka något nytt. Här är du hemma och utomlands på samma gång!

Båten är en annorlunda och avslappnad sommarrestaurang där det utländska influerar allt från mat till musik. Med världen som inspiration kombineras stämningen från Indonesiens äventyrliga övärld med andan från Mexikos stökiga bakgator. Mörk rom, exotiska kryddor och många andra smakkittlande ingredienser ger besökare en kulinarisk mat- och dryckesupplevelse. Restaurangen lägger stor vikt vid att vara en mötesplats för alla, därför går mat och dryck alltid att anpassa efter dina behov oavsett om du är vegetarian, vegan eller känslig för viss typ av mat. Varje dag, från maj till augusti, bjuds besökare in för att avnjuta god mat och trevligt sällskap under ljumma sommarkvällar i en färgsprakande atmosfär.

Båten ligger mindre än 10 minuters promenad från Vasaplan, centrum för Umeås lokala busstrafik. Vandra genom Döbels park eller längs den vackra Umeälven för att nå fram till Umeås pärla.

Båten Umeå

Katamarankajen, 903 33, Umeå

Contact +46 903484600
Website

See all restaurants in Västerbotten

See all restaurants in Umeå

Customer reviews for Båten Umeå

4.2 ((((* (based on 26 reviews)
88% of diners recommend this restaurant
  • Food (((()
  • Value ((((*
  • Ambience ((((*
  • Location ((((*
  • Service ((((*
  • Drinks ((((*

Recommended for

  • al fresco (22)
  • dinner (21)
  • views (20)
  • private dining (15)
  • trendy (13)
  • romantic (12)
  • value (9)
  • large parties (3)
  • afternoon tea (2)
  • business (2)
  • entertainment (2)
  • lunch (2)
  • luxury (2)
  • child friendly (1)
  • ((((* 20 June 2016 by Sofia from Umeå

    Jättemysigt ställe, underbar mat!

  • (**** 14 June 2016 by Rigmor from Umeå

    Maten vi ville beställa var slut,valde då annan rätt som vi fick vänta på nästan 1 tim! Vid vårat bord var det nån slags fläktanordning (långt tygrör med hål) som drog nåt fruktansvärt,fick trycka dit våra jackor så vi kunde stå ut. Njae,vet inte om det var den bästa restaurangupplevelsen..

  • (**** 11 June 2016 by Lotta from Umeå

    De friterade sötpotatisstripsen smakade mycket gott! Jag bad dock om ett glas vatten till maten, för mig och mitt sällskap. Personalen i baren Gav mig glas, men med kommentaren "det blir mycket disk, men vi löser det". Jag blev förvånad över svaret, eftersom jag förutsätter att det är ok att få vatten till maten. När en av rätterna var slut för en i mitt sällskap ersatte kocken den med en annan utan att fråga vad som önskades istället. Det hade varit bättre om vederbörande fått välja ersättningsrätt.

  • (((** 31 May 2016 by Tom from Umeå

    Vi hade en trevlig morsdagsmiddag, mycket god mat i trevlig atmosfär. Kommer att besöka båten fler gånger

  • ((((* 31 May 2016 by Pass from Umeå

    Tyckte att Båten var ett riktigt bra ställe med god mat och mysig atmosfär! Maten kom väldigt snabbt och smakade som sagt suveränt!

    Dock fick vi vänta i 50 minuter (om inte ännu längre) på att få in dessert. Kändes lite stressigt då vi enbart hade bordet i en viss tid.

  • ((((* 22 August 2015 by Eva from Umeå

    Trevligt bemötande vid ankomst och serverings/barpersonal och verkligen
    god och prisvärd meny, trivsamt och trevlig atmosfär

  • ((((( 21 August 2015 by Annica from Umeå

    Det här stället har allt man kan önska sig! Så otroligt mysigt, fin personal och fantastiskt god mat. Här vill man stanna..:)

  • ((((( 8 August 2015 by Carlos from umeå

    Vi hade en otroligt trevlig kväll och servades av trevlig kompetent personal, både på golvet och bakom baren. Maten var samtliga i sällskapet väldigt nöjda med. Bra smak, presentation och ok pris. Vi saknar däremot Laguerita kannan, för den var väldigt god!!!

  • ((((( 7 August 2015 by Eva from Umeå

    Trevligt bemötande av personalen när vi kom och god dryck och mat som presenterades snyggt, lugn och trevlig miljö, vi var mycket nöjda

  • ((((( 6 July 2015 by Evelina from Umeå

    God mat och trevlig stämning!

Unfortunately, you can't book Båten Umeå online on this site

Nearby restaurants

Book this restaurant